Fotogalerie 2013
Přejít na obsah

3. 9. Turnaj ve stolním tenise "O pohár faráře".


Již 7.ročník turnaje pro neregistrované hráče a hráčky ve stolním tenise "O pohár otce Bohuslava" se uskutečnil v úterý 3.září ve farní stodole. A protože, jak zdůraznil ve svém úvodním slovu otec Bohuslav, je právě číslo sedm číslem plnosti, byla tentokrát plná i stodola. Turnaje se totiž zúčastnil rekorní počet 32 nadšených stolních tenistů a tenistek a to nejen z Kravař. Dorazila mimo jiné i čtyřčlenná výprava z Bohuslavic a jak se  později ukázalo, výrazně promluvila do konečného pořadí. Přednost však dostanou ženy, kterých se prezentovalo 5 a hrály systémem každá s každou, což je nejspravedlivější. Putovní pohár a další drobné ceny si s přehledem vybojovala Petra Podmolová, která v celém turnaji neztratila ani set. Na 2.místě skončila Zuzana Heiderová a třetí byla Lucie Drabíková. Uznání za bojovnost a statečnost, s jakou se chopily hry, však zaslouží i Mirka
Melecká a Marie Stankeová, které obsadily další místa.

V kategorii mužů, včetně několika žáků, startovalo 27 hráčů. Ti byli rozděleni do osmi tří až čtyřčlenných skupin, z nichž dva nejlepší postupovali do pavouka vítězů. Tam se už hrálo vyřazovacím způsobem a do semifinále postoupili hned dva zástupci Bohuslavic - Alois Buhla a Jan Stoček. Prvně jmenovaný se v něm utkal s Pavlem Kučejou ml. a po vyrovnaném průběhu zápasu nakonec zvítězil Buhla 3:1. V druhém semifinále nastoupil obhájce poháru Armin Peterek proti Janu Stočkovi a výsledek byl stejný - hráč z Bohuslavic vyhrál opět 3:1. Finále pak ovládl mladší J.Stoček a po vítězství 3:0 na sety si do Bohuslavic mohl odvézt historický putovní pohár a další ceny. V utkání o 3.místo se z vítězství radoval A.Peterek, neboť porazil P.Kučeju ml. 3:1. Hráči, kteří nepostoupili ze skupin hráli soutěž útěchy a v ní si nejlépe vedl Josef Melecký ml., který ve finále porazil Petra Rygela 2:0. O třetí místo se podělili Karel Uwira a Vojtěch Melecký. Smůlu na los měl tentokráte hlavní protagonista turnaje otec Bohuslav, protože v základní skupině narazil na Peterka a Buhlu a v soutěži útěchy hned v 1.kole na J.Meleckého a tak nejúspěšnějším "domácím" hráčem se stal otec Aleš Písařovic, který postoupil ze skupiny a skončil na 9.-16.místě. S prázdnou však domů neodcházel nikdo, takže nakonec byli spokojeni všichni.

Na závěr nezbývá než poděkovat všem, kteří přišli hrát nebo povzbuzovat, Božence Muczkové za ceny pro ženy, Petru Muczkovi za ceny z Města, Josefovi Meleckému st. za piva a také ženám z kuchyně, Kristýně Baránkové a Marii Weczerkové, které se staraly, aby účastníci neměli prázdné žaludky. Další poděkování patří těm, kdo zajišťovali občerstvení. Zkrátka všem, kdo přiložili ruku k dílu a postarali se o hladký průběh celého turnaje.

Hubert Weczerek

Návrat na obsah